Thursday, October 10, 2013

Tanda-Tanda Resdung dan Cara Mengubati Resdung

kesan Resdung

RESDUNG ialah sejenis penyakit hidung yang terjadi akibat radang pada membran sinus. Sinus ialah rongga dalam tulang muka yang mengandungi udara dan permukaannya diseliputi mukosa (kulit yang mengeluarkan mukus atau hingus).

Tanda-Tanda Menghidap Resdung

   Hidung selalu tersumbat
    Lendir dari hidung dan tekak
   Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
   Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
   Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
   Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya


Petua Mencegah Resdung

1. Elakkan daripada memelihara binatang berbulu kat dalam rumah seperti kucing dan arnab.
  
2. Jangan menggunakan sarung bantal, cadar dan selimut yang diperbuat daripada bulu binatang. 

3.Ringankan tangan anda untuk membersihkan karpet/permaidani. Kalau perlu, gunakan penyedut hampagas (vacuum cleaner) yang berkualiti tinggi.
  
4. Kalau anda nak mengemas rumah, pakailah penutup hidung. 
  
5. Minum air suam/mineral dengan kadar yang banyak. Bagus juga kalau anda amalkan minum sup panas.
  
6. Selalulah mencuci dan menjaga kebersihan muka anda.

7. Kalau anda ada alahan terhadap jenis makanan tertentu (contohnya makanan laut), janganlah makan makanan tu. 

Bagi anda yang memang tak tahan penyakit resdung ni cubalah ubatinya. Penyakit resdung ni kalau tidah diubati dari awal memang parah.
Kini saya nak bantu anda-anda semua dengan Set Resdung dari Shaklee.. Set  Resdung Shaklee merawat masalah dari dalam memang bagus!!
Yang mengandungi  :-

GARLIC Shaklee
  1. 2 Tablet Garlic Shaklee mebekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai dengan 2 ulas garlic segar.
  2. Garlic shaklee mengandungi bahan anti-oksidan dan anti-kanser.
  3. Orang yang mengamalkan garlic  terutama pengidap resdung atau alergi sangat bagus mengamalkan garlic ini
  4. Garlic Shaklee dapat mempertingkatkan penyakit berkait system imum seperti hidung sensitive, sinus, alergi asthma, selesema dan herpatitis.
  5.  Garlic Shaklee merupakan antibiotic yang selamat dan semulajadi. Ia selamat untuk kegunaan jangka pangjang untuk mempertingkatkan system  imum tubuh dan menghalang penyakit berjangkit seperti kulat, kuman, virus dan yis candida.

Alfalfa Complex
  1. Alfalfa sangat bagus kerana merupakan detoksifikasi dan anti-radang
  2.  Kebaikan dapat mencuci hati, darah dan usus. Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan.
  3. Membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikan kulit dan otot.
  4. Alfalfa Shaklee juga dapat melawan Alahan dengan memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensetif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan

Sebelum melarat boleh lah cuba ye... SANGAT BERKESAN!!

Untuk Order dan Harga Istimewa :-



Oppss.. Tunggu dulu.. jangan lepaskan peluang untuk dapatkan Produk ini!!. Setiap Pembelian produk dengan saya anda layak menerima FREE GIFT & SPECIAL HARGA & Pelbagai Promosi.. Tawaran ini hanya dikedai saya sahaja dan mungkin anda tidak dapat ditempat lain.So rugilah anda lepaskan peluang ini..











Hot Product