Wednesday, July 24, 2013

Rawatan Bagi Masalah Rambut Gugur dari Shaklee


RAMBUT GUGUR?? ATASI DENGAN VITAMIN DARI SHAKLEE



Lebatkan Rambut Gugur




Rambutku telah gugur,  ibarat daun yang luruh bergugurun dari ranting kayu. Hehe...
Aduhai memang ngeri juga, kalau dibiarkan berlanjutan parah jadinye..nak2 bila pergi toilet pun penuh rambut yang tersekat lubang air tu, belum kat lantai, kat tilam & kat batal lagi.. hai ada je...bila menyapu pulak, Mai ai boleh penuh satu penyodok tu.. aduh stress stresssss...

 Selalu kes ni sering terjadi bagi wanita selepas bersalin, betul tak?? . Sebernarnye anda tak perlu risau sebab benda ni sementara waktu sahaja.Pernah tak dengar orang tua kata, bila anak kita sudah pandai menyembur air liur, alamatnye rambut mak akan mula gugur, tu semua hanyalah mitos sahaja. Bagi yang menyusukan anak lagi tidak ada kena mengena ye dengan masalah keguguran rambut ni


9 Perkara Perlu Anda Tahu punca masalah keguguran rambut terjadi :

1. Keguguran rambut selepas bersalin berlaku kepada hampir semua wanita. Ibu baharu bersalin boleh hilang antara 50-100 urat rambut setiap hari.

2. Anda harus faham, hormon (dalam darah) yang berubah setelah bayi dilahirkan menyebabkan keguguran rambut.

3 .Walaupun rambut banyak gugur di awal kelahiran, anda tidak perlu panik kerana anda tidak akan menjadi botak. Sebaliknya ia akan kembali normal sebaik bayi menyambut ulang tahun pertama.

4. Biasanya, lebih kurang 85 ke 95 peratus rambut lima hingga 15 peratus berada dalam peringkat berehat.

5. Selepas peringkat berehat, rambut akan gugur. Biasanya ketika anda menyikat atau bersyampu rambut. Ia akan diganti dengan rambut baharu. Purata keguguran rambut bagi wanita adalah lebih kurang 100 helai sehari.

6. Ketika hamil, peningkatan tahap estrogen melambatkan peringkat pertumbuhan. Hanya sedikit sahaja rambut berada dalam keadaan berehat dan sedikit sahaja yang gugur setiap hari.

7. Selepas bersalin, tahap estrogen menurun dan semakin banyak folikel rambut masuk peringkat berehat. Ini bermakna lebih banyak rambut akan gugur ketika mandi atau bersikat.

8. Keguguran luar biasa akan berkurangan dan rambut akan kembali seperti sebelum pra mengandung. Ini mengambil masa di antara 6 ke 12 bulan selepas bersalin.

9. Biasanya wanita yang berambut panjang lebih perasan masalah ini berlaku kepada mereka.



Tapi jangan duduk diam saje ye kalau masalah keguguran ni berlarutan. Pergilah rujuk pada pakar atau berjumpa dengan doctor..Anda juga boleh mencuba vitamin dari Shaklee bagi menangani masalah ni.. Dengan mengamalkan Vitamin Zinc Complex  rambut akan cepat tumbuh dan mengurangkan kadar keguguran rambut anda.

Selain tu, Makanan yang berprotein tinggi juga amatlah membantu bagi membina semula rambut baru. ESP  (Energizing Soy Protein) dari Shaklee iaitu minuman yang berprotein tinggi mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. ESP dapat membantu dalam memelihara kesihatn kulit, rambut dan juga kuku agar kelihatan cantik dan sihat. Ia juga sesuai untuk semua peringkat umur .Dibawah ni ialah contoh Zinc Complex & ESP dari Shaklee..


Petua Elak Rambut Gugur



Tindakan lain yang boleh anda buat seperti :

tidak boleh menghentikan makanan yang berkhasiat dan kaya dengan protein dan zat besi selain daripada vitamin pra natal anda.

Elakkan membuat rawatan rambut menggunakan bahan kimia seperti mengeriting, mewarna, melurus sehingga rambut kembali normal.

Penggunaan wig harus dihindarkan kerana ia membuatkan kulit kepala tidak dapat bernafas dengan baik serta merosakkan folikel rambut. – Sumber PA& MA


TESTIMONI PENGGUNA SHAKLEE


Berikut adalah Testimoni mengunakan Supplement dari Shaklee. Masalah keguguran dapat dikawal dengan mengamalkan vitamin ini setiap hari. Pengguna ini telah mengamalkan Zinc Complex Selama 2 bulan berturut-turut, Hasilnye.. kelihatan anak rambut mulai tumbuh dibahagian rambut yang menampakan kulit kepalanye.. Bukan senang tu.. J



Botak


kelemumur

Shampoo Rambut



Zink Shaklee




Oppss.. Tunggu dulu.. jangan lepaskan peluang untuk dapatkan Produk ini!!. Setiap Pembelian produk dengan saya anda layak menerima FREE GIFT & SPECIAL HARGA & Pelbagai Promosi.. Tawaran ini hanya dikedai saya sahaja dan mungkin anda tidak dapat ditempat lain.So rugilah anda lepaskan peluang ini..














Hot Product