Thursday, July 11, 2013

Set Berpantang moden Shaklee selamat kepada ibu & anak

bersalin


BERPANTANG BERSAMA SHAKLEE

Eh ada suplemen ke untuk digunakan semasa berpantang. Pelik kan?? Jangan pelik ye, Shaklee telah mengeluarkan macam-macam  produk yang terbaik untuk kesihatan dalaman. Dengan produk tu amatlah sesuai digunakan bagi ibu-ibu yang selepas bersalin dan bolehlah digunakan sepangjang berpantang. Ni kaedah moden sikit lah. Mengimbau kembali saat waktu zaman mak kita macam-macam jamu diaorang makan & minum kan? semua tu untuk kesihatan dan memulihkan kesihatan ibu selepas bersalin disamping memulihkan luka dalaman dengan cepat.


Jamu
Jawapannye... Tepuk dada tanyalah Selera... (^^,)


Ni dia Set Berpantang Shaklee kaedah moden, selamat kepada ibu dan anak...

Bersalin Berpantang



Sebenarnya, Set Berpantang dari Shaklee ni sama je.. Cuma perbezaan antara jamu dan Suplemen adalah kandungan dalamnya....Jom kita lihat perbezaan kedua produk ni.


Produk Shaklee
Jamu/herbal


Boleh diambil terus selepas bersalin walaupun anak terkena jaundice/demam kuning


Kena tunggu minggu kedua bagi mengelakan bayi terkena jaundice

Tidak panas dan selamat kepada bayi


Bersifat Panas mungkin bayi boleh cirit-birit

Membantu tumbesaran bayi melalui pemakanan si ibu. Apabila ibu makan vitamin khasiat juga dpt pada anak menerusi breastfeeding



Khasiat lebih kepada si ibu sahaja

Diuji secara klinikal kpd badan manusia dan mendapat kelulusan KKM

Setengah jamu tidak diketahui sumbernya dan boleh memberi kesan sampingan.


Tablet Vitamin C lebih cepat serap oleh badan


Mengambil masa untuk badan menyerap.



Vitamin Berpantang dan Fungsinya : -

B-Complex :

  1. Sebagai penenang (anti-stress)
  2. Elak kemurungan (meroyan)
  3. Menstabilkan hormon

Vitamin C :

  1. Penting untuk pembentukan kolagen,
  2. Mempercepatkan penyembuhan luka,
  3. memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.

Multivitamin with Iron (Vitalea):

  1. Multivitamin lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan).
  2. Iron pula penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin

Zinc Complex :

  1. Membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim).
  2.  Selain itu, turut mengurangkan masalah rambut gugur.
  3.  Bagi anda yang tidak makan ikan haruan, mahupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah 'kedinginan' selepas bersalin.

Tambahan produk seperti : -

Energizing Soy Protein :

  1. Mambantu penyerapan vitamin2 lain yang dimakan dengan lebih cepat
  2. Mencantikkan kulit dan rambut serta mengurangkan keguguran rambut selepas bersalin
  3. Memekatkan susu ibu dan susu lebih berkhasiat

Alfalfa :

  1. Sebagai milk booster,
  2. Melegakan urat sendi
  3. Lawas, buang angin dalam badan
  4. Untuk kesihatan dalaman kewanitaan
  5. Mengetatkan bahagian keintiman wanita selepas besalin seperti kacip fatimah


Calcium-Magnesium / OsteMatrix)

  1. Membantu mengurangkan risiko jaundis bayi
  2. Memberi tenaga
  3. Membantu melancarkan penyusuan susu ibu
  4.  Mengurangkan kekejangan otot


Oppss.. Tunggu dulu.. jangan lepaskan peluang untuk dapatkan Produk ini!!. Setiap Pembelian
produk dengan saya anda layak menerima FREE GIFT & SPECIAL HARGA & Pelbagai Promosi..
Tawaran ini hanya dikedai saya sahaja dan mungkin anda tidak dapat ditempat lain.So rugilah
anda lepaskan peluang ini.. 












Hot Product