Thursday, July 11, 2013

Set Kehamilan shaklee dari trimester 1 hingga 3



Loya

Bila sebut ‘’saya mengandung’’?? Tu adalah perkara yang paling mengembirakan buat
 pasangan yang tak sabar menunggu lahirnya pewaris zuriat mereka.

Rasa tak sabar nak beli kelengkapan sikecil ni... Bila lihat baju, seluar dan keperluan harian
mereka semua comel-comel dan bentuknya kecil-kecil berlaka, kadang-kadang geram juga tengok stoking mereka aduhai saiznya yang comel tu kan..

Tapi dalam masa-masa kegembiraan kenalah ingat juga penjagaan kesihatan fizikal dan mental perlulah cukup supaya badan kita kuat nak lalui tempoh kehamilan selama 9 bulan tu..

Ha.. macam-macam ragam bila dah mengandung ni dan macam-macam alahan pulak timbul. Kadang ada yang mengalami alahan yang bergitu teruk dan kadang ada orang tak mengalmi langsung.Pening, loya rasa nak pintam dan muntah, semua tu perkara normal, tapi kalau dah hari-hari macam tu tak sanggup jg dibuatnye..
Lain orang lain pula ragamnya.
Lihat pegalamanku semasa pregnant bersama ESP Shaklee. Klik disini 

Anda membuat pilihan yang tepat, Jika memilih Set Kehamilan Shaklee.. Dengan Set kehamilan dari Shaklee anda boleh menjaga kesihatan badan dan kandungan lebih baik dan memastikan agar
kekal sihat sepanjang hari


Setiap set mengikut Trismester, Contoh :
Trimester 1
Trimester 2 & 3

Vitamin B Complex
Vitamin C
Vitalea with Iron Formula
Ostematrix


Vitamin B Complex
Vitamin C
Vitalea with Iron Formula
Ostematrix
OmegaGuard



Kenal setiap fungsi vitamin untuk Set kehamilan anda

Vitamin B Complex
  1. Unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B 
  2. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang
  3. Mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi
  4. khususnya 'spina bifida'. Ibu memerlukan sekurang- kurangnya 400mg keperluan asid folik sehari.
  5. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

Sustained Release Vitamin C
  1. Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan
  2. Sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh
  3. Pengambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.


Vitalea with Iron Formula (Multivitamin)

  1. Tidak perlu mengambil Obimin lagi.
  2. kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah pitam, pening dan lain-lain
  3. Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Mempunyai patented Sistem Penyerapan Bioaktif utk memastikan peningkatan penyerapan asid folid kritikal.
  4. Mengandungi iron formula yang membantu meningkatkan Hb ke paras normal semasa hamil bagi ibu yang mempunyai darah rendah.

Ostematrix
  1. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Setiap 1 biji Ostematrix mengandungi 250mg kalsium. - Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari
  2. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
  3. Vitmain D pula,merangsang penyerapan kalsium. Kalsium spenting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.
  4.  Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.
  5. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna
  6. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung
  7. Penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
  8. kekurangkan kalsium boleh menjejaskan pertumbuhan bayi, penyusutan jisim tulang dan kerosakan gigi
  9. Menghalang kekejangan otot yang dialami dalam tempoh kehamilan dan kontraksi yang berlaku disaat melahirkan.
  10. Mampu melawaskan sistem pencernaan dan boleh mngurangkan morning sickness.
OmegaGuard


  1. Membantu pembentukan sel otak janin. Pengambilan selepas bulan ke 4 kehamilan (trimester ke-2).
  2. Mecergaskan minda kanak-kanak dan cepat bertutur.

ESP

  1. Supplement terbaik untuk penyediaan badan ke arah proses penyusuan
  2. Membantu ibu-ibu mendapatkan extra energy semasa hamil
  3. Membantu meningkatkan sistem imun badan ibu, oleh itu ibu merasa lebih sihat dan jarang dijangkiti penyakit.
  4. Ibu hamil yang pernah mengambil ESP mengatakan berat mereka lebih mudah/cepat turun selepas bersalin
  5. Kulit ibu dan bayi lebih halus.
  6. Boleh diminum berterusan sehingga selepas kelahiran bagi memulihkan luka dalaman
  7. Membantu aliran darah ibu yang juga semakin bertambah.




** INFO:-
Vitamin E / Alfalfa / GLA / Vivix / Cinch / Caratomax tidak boleh diambil untuk ibu hamil, Kecuali atas saranan doktor






Oppss.. Tunggu dulu.. jangan lepaskan peluang untuk dapatkan Produk ini!!. Setiap Pembelian
produk dengan saya anda layak menerima FREE GIFT & SPECIAL HARGA & Pelbagai Promosi..
Tawaran ini hanya dikedai saya sahaja dan mungkin anda tidak dapat ditempat lain.So rugilah
anda lepaskan peluang ini.. 


























Hot Product